J.A.M. (Jurgen) Avontuur

Aanstelling in het ASz: 2003
 

Biografie

Dr. Avontuur volgde de opleiding tot algemeen chirurg in Rotterdam respectievelijk in het Erasmus Medisch Centrum en het Zuiderziekenhuis, thans Maasstadziekenhuis. In 2001 rondde hij zijn opleiding algemene Heelkunde af en werkte hij als chirurg in het VU Medisch Centrum te Amsterdam waar hij de 2-jarige vervolgopleiding tot vaatchirurg voltooide.

Sinds 2003 werkt Dr. Avontuur als chirurg in het Albert Schweitzer ziekenhuis. Hij heeft naast de algemene chirurgie als bijzonder aandachtsgebied de vaatchirurgie. Hieronder vallen onder andere operaties aan de halsslagader, stent behandeling van het aorta aneurysma (verwijding van de buikslagader),  centrale en perifere bypasschirurgie, behandeling van het thoracic outlet syndroom en spatader behandeling inclusief laserbehandeling.

Sinds medio 2011 is hij waarnemend opleider van assistenten in opleiding tot chirurg.

Dr. Avontuur: “Ik werk met veel plezier in het Albert Schweitzer ziekenhuis waar innovatie, opleiding en nieuwe technieken een belangrijke plaats innemen. De patiënt komt hier op de eerste plaats en krijgt de best mogelijke zorg. Door een efficiënte werkwijze is de wachttijd over het algemeen kort zodat patiënten snel geholpen kunnen worden.

Het is voor mij altijd weer een uitdaging om samen met de patiënt de meest passende behandeling  te vinden voor zijn of haar aandoening; een behandeling op maat zogezegd.”

Promotieonderzoek

Titel: “Nitric Oxide in septic shock”, afgerond aan de Universiteit van Rotterdam in 1998

BIG registratie: 19041390901

U bent nu hier

HomepageHet behandelteamVaatchirurgieJ.A.M. (Jurgen) Avontuur
Naar boven

Bezoekt u een van onze locaties?

Vul voor uw komst deze vragenlijst in